Τεχνικός Οδηγός - Nikon D800 Manual

Τεχνικός Οδηγός - Nikon D800 Manual

Sponsored Links

User Manual Summary


Search in this Manual:

Τεχνικός Οδηγός - Page 1

Τεχνικός Οδηγός

..

Εισαγωγή - Page 2

ii Εισαγωγή Σε αυτόν τον "Τεχνικό Οδηγό" περιλαμβάνονται λεπτομέρειες σχετικά με τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των δύο από τις πιο τεχνικά προηγμένες φωτογραφίες που περιλαμβάνει το φυλλάδιο των φωτογραφικών μηχανών D800/D800E. Πρόκειται για μια ευκαιρία να θαυμάσετε την τεχνική των επαγγελματιών ..

Περιεχόμενα - Page 3

1 Περιεχόμενα Εισαγωγή ii Τεχνικές λήψης 2 Ακίνητα θέματα .................................................................................................... 2 • Μάθημα 1: Χρήση τρίποδου .................................................................................... 5 • Μάθημα 2: Χρήση της ζωντανής προβολής ....................................................... 6 • Μάθημα 3: Αποφύγετε τα πολύ μικρά διαφράγματα ................................... 11 ..

Τεχνικές λήψης - Page 4

2 Τεχνικές λήψης Ακίνητα θέματα —Ελαχιστοποίηση του θαμπώματος—

..

Τεχνικά δεδομένα - Page 6

4 Τεχνικές λήψης Στις υψηλές αναλύσεις που παρέχονται στις φωτογραφικές μηχανές D800/D800E, ακόμη και το παραμικρό κούνημα της φωτογραφικής μηχανής μπορεί να προκαλέσει θάμπωμα. Η τεχνική που περιγράφεται σε αυτήν την ενότητα ελαχιστοποιεί το θάμπωμα με ένα συνδυασμό φωτογράφισης ζωντανής προβολής και τη χρήση τρίποδου. Τεχνι..

Μάθημα 1: Χρήση τρίποδου - Page 7

5 Ακίνητα θέματα Μάθημα 1: Χρήση τρίποδου Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο για να μειώσετε το θάμπωμα κατά τη φωτογράφιση στατικών θεμάτων. Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερό. Αποφύγετε την υπερέκταση των ποδιών ή την έκταση της κεντρικής στήλης περισσότερο από όσο χρειάζεται. Μια μεγάλη κεφαλή ενισχύει τη σταθερότητα της ..

Φωτογράφιση με ζωντανή προβολή - Page 8

6 Τεχνικές λήψης Μάθημα 2: Χρήση της ζωντανής προβολής Η φωτογράφιση ζωντανής προβολής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευκρινέστερη εστίαση και για αποτροπή του θαμπώματος. Φωτογράφιση με ζωντανή προβολή Περιστρέψτε τον επιλογέα ζωντανής προβολής στην ένδειξη C και πατήστε a για να ανασηκωθεί ο καθρέφτης και στην οθόνη να εμφα..

Απενεργοποίηση - Page 9

7 Ακίνητα θέματα Γιατί να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή προβολή; 1. Η ανύψωση του καθρέπτη γίνεται πριν από τη λήψη κι έτσι μειώνεται το θάμπωμα. Στις υψηλές αναλύσεις της D800/D800E, ακόμη και η μικρή κίνηση που προκύπτει όταν ανασηκώνεται ο καθρέπτης είναι αρκετή για να θαμπώσουν οι φωτογραφίες. Κατά τη ζωντανή προβολή, ο καθρέπτης α..

Τεχνικές λήψης - Page 10

8 Τεχνικές λήψης Γιατί να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή προβολή; 2. Εστιάζετε οπουδήποτε στο κάδρο. Με τη ζωντανή προβολή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πολυ-επιλογέα για να τοποθετήσετε το σημείο εστίασης οπουδήποτε στο κάδρο, ασχέτως από τις επιλογές που έχουν οριστεί για AF/MF και την αυτόματη εστίαση. Η δυνατότητα τοποθέτηση..

Ακίνητα θέματα - Page 11

9 Ακίνητα θέματα Γιατί να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή προβολή; 3. Μεγεθύνετε την προβολή για εστίαση με μεγαλύτερη ακρίβεια. Πατήστε το κουμπί X για να μεγεθύνετε την προβολή στην οθόνη κατά έως και 23 φορές για ακριβή εστίαση με ζωντανή προβολή. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά τη χειρο- κίνητη εστίαση. Κουμπί X Θα εμφαν..

Προτεινόμενες ρυθμίσεις - Page 12

10 Τεχνικές λήψης Προτεινόμενες ρυθμίσεις Ισορροπία λευκού > Επιλογή θερμοκρασίας χρωμάτων : Η Ισορροπία λευκού μπορεί να ρυθμιστεί σε βήματα ακόμη και 10 K. Για να ρυθμίσετε την ισορροπία λευκού στον άξονα πορτοκαλί (A) –μπλε (B) κρατήστε πατημένο το κουμπί U και πατήστε 4 ή 2 για να επισημάνετε ένα ψηφίο και 1 ή 3 για να το αλλάξετ..

Ακίνητα θέματα - Page 13

11 Ακίνητα θέματα Μάθημα 3: Αποφύγετε τα πολύ μικρά διαφράγματα Εάν σταματήσετε το κλείστρο στη χειροκίνητη λειτουργία ( h ) καθώς και στις λειτουργίες έκθεσης αυτόματης προτεραιότητας διαφράγματος ( g ), αυξάνεται το βάθος πεδίου και η εστίαση επικεντρώνεται και στο πρώτο πλάνο και στο φόντο. Ωστόσο, εάν σταματήσετε το διάφραγμ..

Τεχνικές λήψης - Page 14

12 Τεχνικές λήψης Camera Control Pro 2 Το προαιρετικό λογισμικό Camera Control Pro 2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των περισσότερων λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής από υπολογιστή. Για να χρησιμοποιήσετε το Camera Control Pro 2, εκκινήστε τον υπολογιστή και συνδέστε τη φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB που απεικονίζεται ..

13 - Page 15

13 Ακίνητα θέματα Η ίδια λήψη με καδράρισμα από το σκόπευτρο Η δεύτερη φωτογραφία του παραδείγματος τραβήχτηκε χωρίς τη χρήση ζωντανής προβολής. Καθώς ο καθρέφτης δεν είχε ανυψωθεί παρά μετά τη λήψη της φωτογραφίας, η εικόνα εμφανίζει ελαφρό θάμπωμα. Με ζωντανή προβολή Χωρίς ζωντανή προβολή Οι άκρες των βιβλίων και οι λοιπές ..

Τεχνικές λήψης - Page 17

15 Τεχνικές λήψης Πορτρέτα —Εστίαση σε ένα επιλεγμένο σημείο—

..

Τεχνικά δεδομένα - Page 18

16 Τεχνικές λήψης Σε αυτήν την ενότητα περιγράφεται μια τεχνική με την οποία επιτυγχάνεται ευκρινής εστίαση σε ένα επιλεγμένο σημείο κατά το καδράρισμα στα πορτρέτα από το σκόπευτρο. Τεχνικά δεδομένα n Φακός : AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2,8G ED VR II n Λειτουργία έκθεσης : Χειροκίνητη n Ταχύτητα κλείστρου : ° 00 s n Διάφραγμα : f/4,5 n Ισορροπία λευκού : ..

Σημείωση - Page 19

17 Πορτρέτα Μάθημα 1: Επιλέξτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις εστίασης Για τη φωτογράφιση πορτρέτων, σπάνια χρησιμοποιείται τρίποδο. Παρά το γεγονός ότι τα θέματα πορτρέτων όντως μπορεί να κινηθούν λίγο, σε γενικές γραμμές παραμένουν ακίνητα για αρκετό χρόνο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά η λειτουργία αυτόματης ..

Τεχνικές λήψης - Page 20

18 Τεχνικές λήψης Μάθημα 2: Επιλέξτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις έκθεσης Διάφραγμα Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερο διάφραγμα για απαλότερη εμφάνιση. Με τη ρύθμιση διαφράγματος f/4 συλλαμβάνετε τις εκφράσεις του προσώπου. Το βάθος πεδίου είναι επαρκές για να αποτυπωθεί με ακρίβεια η περιοχή από τα χείλη έως τις εξωτερικές γωνίες των μ..

Ταχύτητα κλείστρου - Page 21

19 Πορτρέτα Ταχύτητα κλείστρου Επιλέξτε μια ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από την ελάχιστη που απαιτείται προκειμένου να αποφύγετε το θάμπωμα που προκαλείται από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής. Με την βελτιωμένη ανάλυση της D800/D800E, ακόμη και το ελαφρύ θάμπωμα από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής γίνεται πιο εμφανές. Επιλ..

Φωτισμός και ευαισθησία ISO - Page 22

20 Τεχνικές λήψης Φωτισμός και ευαισθησία ISO Προσαρμόστε κατάλληλα το φωτισμό και την ευαισθησία ISO. Αφού οριστούν μη αυτόματα η ταχύτητα κλείστρου και οι ρυθμίσεις διαφράγματος, για να επιτευχθεί η ιδανική έκθεση, ενδεχομένως να είναι απαραίτητη η ρύθμιση του φωτισμού ή της ευαισθησίας ISO. Σε αυτές τις φωτογραφίες χρησιμοποι..

Πορτρέτα - Page 23

21 Πορτρέτα Μάθετε από τα λάθη: Η ίδια λήψη με διαφορετικό σημείο εστίασης Οι ελαφρές μεταβολές της εστίασης είναι πιο εμφανείς σε φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με τις φωτογραφικές μηχανές D800/D800E παρά από άλλες φωτογραφικές μηχανές υπό τις ίδιες συνθήκες. Συνεπώς, όταν χρησιμοποιούνται οι φωτογραφικές μηχανές D800/D800E, θα πρέπει ..

1. Υψηλή ευαισθησία ISO - Page 24

22 Σύντομες συμβουλές 1. Υψηλή ευαισθησία ISO Στις παρακάτω ενότητες περιγράφονται χρήσιμες τεχνικές και λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής που ισχύουν για διάφορες καταστάσεις. Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή D800/D800E διατηρεί το θόρυβο στα κατώτατα επίπεδα για αποτελέσματα υψηλής ανάλυσης ακόμα και στις πιο υψηλές ευαισθησίε..

Αποθορυβοποίηση υψηλών - Page 25

23 Υψηλή Κανονική Λεπτομερείς προβολές του ιδίου θέματος που έχουν ληφθεί με διαφορετικές ρυθμίσεις Αποθορυβοποίηση υψηλών τιμών ISO . Οι υψηλότερες ρυθμίσεις μειώνουν τον ορατό θόρυβο στον ουρανό αλλά μειώνουν επίσης την ευκρίνεια στα άκρα του κύριου θέματος. Κανονική Χαμηλή

..

Σύντομες συμβουλές - Page 26

24 Η λειτουργία αυτόματου ελέγχου ευαισθησίας ISO προσαρμόζει αυτόματα την ευαισθησία ISO όταν δεν μπορεί να επιτευχθεί η βέλτιστη έκθεση στην τιμή που έχει επιλεγεί από το φωτογράφο. Εάν οριστεί η επιλογή Αυτόματη για την Ελάχιστη ταχύτητα κλείστρου , η φωτογραφική μηχανή θα προσαρμόσει και το κατώφλι για τον αυτόματο έλεγχο ε..

Το κουμπί - Page 27

25 Εστιακή απόσταση: 24 mm Ταχύτητα κλείστρου: °5 δευτ. Ευαισθησία ISO: 900 Εστιακή απόσταση: ±0 mm Ταχύτητα κλείστρου: 1/5² δευτ. Ευαισθησία ISO: 2±00 Εστιακή απόσταση: 70 mm Ταχύτητα κλείστρου: 1/8² δευτ. Ευαισθησία ISO: 4±00 Εστιακή απόσταση: ³00 mm Ταχύτητα κλείστρου: 1/´²² δευτ. Ευαισθησία ISO: 6400 Το κουμπί S Ο αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO μπορεί ..

Σύντομες συμβουλές - Page 28

26 Σύντομες συμβουλές 3. Βελτίωση της οπτικής απόδοσης Με το σταμάτημα του διαφράγματος, αυξάνεται το βάθος πεδίου με αποτέλεσμα πιο καθαρή απεικόνιση του πρώτου πλάνου και του φόντου. Ωστόσο, εάν σταματήσετε το διάφραγμα πολύ χαμηλά, η διάθλαση θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερες λεπτομέρειες στην εικόνα. Τα αποτελέσ..

27 - Page 29

27 f/8 f/11 f/16 f/22

..

4. Πορτρέτα με φωτισμό από πίσω - Page 30

28 Σύντομες συμβουλές 4. Πορτρέτα με φωτισμό από πίσω Ο αισθητήρας RGB, ο οποίος διαθέτει περίπου 91K (91.000) pixel, είναι ενσωματωμένος στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή D800/D800E και προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στην ανίχνευση του προσώπου. Όταν χρησιμοποιείται με καδράρισμα από το σκόπευτρο σε λειτουργίες έκθεσης εκτός της h , η φωτογρα..

Φωτογράφιση με φλας - Page 31

29 Φωτογράφιση με φλας Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή D800/D800E βελτιστοποιεί την απόδοση του φλας για θέματα πορτρέτων. D800/D800E Η έξοδος φλας ρυθμίζεται ανάλογα με τη φωτεινότητα των προσώπων των θεμάτων και παρέχει ιδανικά αποτελέσματα ακόμη και με φωτεινά φόντα. Παλαιότερες φωτογραφικές μηχανές Η έξοδος του φλας ρυθμίζεται ανά..

Η φωτογραφική μηχανή D800E - Page 32

30 Η φωτογραφική μηχανή D800E 1. Εικόνες υψηλής ανάλυσης με την D800E Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή D800E αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους θέλουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με σύνθετα θέματα. Περίπτωση 1: Ένα μοντέλο που φοράει κιμονό Αποτυπώστε τις μικρές λεπτομέρειες στα μαλλιά του θέματος και το μοτίβο του ρούχου που φοράει. Αύξ..

Video - Page 33

31 Περίπτωση 2: Ένας ιαπωνικός κήπος Φωτογραφίστε τα πλακίδια της σκεπής και άλλες μικρές λεπτομέρειες με υψηλή ανάλυση. Περίπτωση 3: Φύλλα Φωτογραφίστε τα φύλλα με μεγάλη λεπτομέρεια. Video Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές D800 και D800E εξασφαλίζουν το ίδιο επίπεδο απόδοσης όσον αφορά την ανάλυση με εγγραφή video. Επιλέξτε το μοντέλο..

2. Διάφραγμα και σύνθετα θέματα - Page 34

32 Η φωτογραφική μηχανή D800E 2. Διάφραγμα και σύνθετα θέματα Με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, όπως η D800E, οι οποίες ενδείκνυνται για τη φωτογράφιση σύνθετων θεμάτων, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα μεγιστοποίησης της ανάλυσης του φακού. Παρότι τα αποτελέσματα διαφέρουν από τον έναν φακό στον άλλον, η μεγ..

Σημείωση - Page 35

33 • AF-S NIKKOR 600mm f/4G ED VR • AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2,8G ED • AF-S VR Micro-NIKKOR 105mm f/2,8G IF-ED • PC-E NIKKOR 24mm f/3,5D ED • PC-E Micro NIKKOR 45mm f/2,8D ED • PC-E Micro NIKKOR 85mm f/2,8D Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή D800E προσφέρει καλύτερη ανάλυση στις ρυθμίσεις διαφράγματος με τις οποίες η διάθλαση ( σελίδα 26 ) δεν αποτελεί πρόβλημα. Δεδομένου ότι η ρύθμιση διαφράγματος επιδρά περισσότερο σ..

Η φωτογραφική μηχανή D800E - Page 36

34 Η φωτογραφική μηχανή D800E 3. Φαινόμενο alias χρωμάτων και φαινόμενο παραμόρφωσης moire Η παραμόρφωση χρωμάτων και το φαινόμενο moiré εμφανίζονται πιο σπάνια στις υψηλές αναλύσεις που υποστηρίζονται από τις D800/D800E αλλά όταν προκύπτουν, τείνουν να είναι πιο εμφανή σε φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με τη φωτογραφική μηχανή D800E. Τα φαινό..

σελίδα - Page 37

35 Χρήση της διάθλασης για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραμόρφωσης των χρωμάτων και της παραμόρφωσης moire Παρότι το κλείσιμο του διαφράγματος αυξάνει το εφέ της διάθλασης, με αποτέλεσμα, ορισμένες φορές, τη χαμηλή ανάλυση( σελίδα 26 , 32 ),ηίδιααυτήδιάθλαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για τη μείωση του φαινομένου alias χρω..

CS SB2K04 (1J) - Page 38

© 2012 Nikon Corporation CS SB2K04 (1J)

..
Τεχνικός Οδηγός


Related Models

There are Total 47 Manuals For D800.